29 apr. 2009

Tema la romana.2.comentariu pt Shakespeare in love:>:)):x

           Shakespeare in love este unul dintre putinele filme ce mi-a placut. Mai mult drama decat comedie romantica,ecranizarea pare sa surprinda o relitate de vis. Actiunea este plasata in sec XVI,in Anglia. Aflat intr-o pana de inspiratie,Shakespeare isi gaseste noua sursa intamplator:Viola de Lesseps.             Dragostea celor doi este transpusa in marea lui opera,Romeo si Julieta. Cei doi proveneau din medii foarte diferite. Will era un tanar scriitor,ce isi ducea viata dupa o zi pe alta,promitand piese mai multor patroni de teatre. Viola era fiica unui negustor bogat.              Iubirea lor este de la inceput imposibila,Will fiind casatorit,iar ea in incapacitate de alegere al viitorului sot. Constransi de normele mai mult sociale decat morale,ei sunt nevoiti sa isi ascunda dragostea. Tanara Viola iubea poezia si teatrul,crezand in dragoste. Admiratia ei pentru poetul Shakespeare face ca dragostea pentru el sa creasca. Will isi gaseste in ea muza mult cautata.             Doica da o nota amuzanta filmului,ea fiind protectoarea fetei,ajutand-o.              Viola isi ia un risc foarte mare travestindu-se pentru a putea juca. Ea gaseste nu numai bucuria de a fi pe scena,dar si ,,rasplata,, de a il avea alaturi pe iubitul ei.              Decorul este de o importanta mare,reusind sa ne transpuna atat in acea perioada,cat si in acele locuri. Sfarsitul este ,dupa mine, tragic,desi regizorul a incercat sa dea o nota optimista,sugerand supravietuirea dragostei lor peste timp si spatiu.            Consider ca elementul iubirii a fost foarte bine surprins in acest film. Pasiunea,dorinta,emotia,riscul,neasteptatul,nebunia si dependenta,chiar si permanenta impletindu-se cu succes pentru a descrie ,,aventura,, celor doi.             Pot totusi sa ma indoiesc despre marea lor dragoste. De ce nu era ea destul de puternica pentru a fugi impreuna? Pentru a renunta la tot si a isi risca propria viata(inclusiv pe a celui iubit)?            De ce aceasta dragoste nu i-a innebunit si nu i-a facut sa actioneze ca propriile personaje?            Desi regizorul a dorit sa stearga gustul amar al despartirii lor,intuitiv definitiva,printr-o perspectiva optimista,sunt de parere ca nu a reusit decat aparent. Dragostea poate trai din amintiri,dar se transforma in suferinta continua si acuta,ajungand o obsesie. Ea trebuie sa isi aiba izvorul in prezent. Contest astfel decizia celor doi de a se desparti,doar din ordinul reginei. Daca nici dragostea nu poate depasi orice bariere...atunci trebuie sa fim facuti pentru a trai in lanturi.

3 comentarii:

Andra Irena spunea...

aha...

Hubba Bubba spunea...

nu romina dragostea nu trece peste toate barierele..ptr ca nu e d ajuns doar atractia fizica si pasiune..astea trec..iar cele d caere ti-am spus yo..trec si ele..dar depinde de fiecare daca l pastram in rap cu pers iubita:))

Anonim spunea...

dragostea....trece peste orice ..dar sa nu confundam dragostea cu atractia fizica.......dragostea nu e irationala....si nici oarba...atractia fizica te poate orbi..si te poate duce in starea in care sa faci anumite lucruri irationale...oricum pe tema asta e muuuuuuuuuuuuuuuuult de comentat ..insa nu am crezut niciodata in dragostea oarba si irationala..dar in dragostea adevarata da....dragostea e greu de definit...insa ea nu cunoaste limite si barieire .....dragostea adevarata e infinita ...si sunt o gramada de spus despre asta insa ma opresc aici...:))