30 iun. 2011

Out of words

Cum te simti cand omori ceva? Ai in fata mana ta apasand cutitul infipt in pieptul cuiva? Iese sange din locul in care a intrat? Imbiba hainele? Il atingi...simti? E cald? Nu te uita in ochi. De ce ti-ai dori asta? Poti sa te uiti dupa, cand nu se mai misca...macar asa stii sigur ca TE FIXEAZA! Chiar si ochii unui prost pot parea profunzi cand e mort. Par mai adanci...poate din cauza golului care il creaza. Probabil e invers in cazul persoanelor care gandesc. Moartea le ia ratiunea, asa ca ar trebui ca acelasi gol creat de moarte sa micsoreze adancimea lor.

Nu e totusi obligatoriu sa vizualizezi sange cand citesti asta. O moarte nu are nevoie de sange, functioneaza la fel de bine si fara. De ce ar trebui tu sa omori facand mizerie? Stii ca si atunci cand strivesti un tantar(care de fapt e o femela daca te-a muscat)omori? Omori mereu.

Poti sa omori in orice caz si altfel. Nu e nevoie de o interactiune. Nici macar de atat. E suficient sa spui un cuvant cateodata. Cand spui ,,vinovat” si esti judecator intr-unul din statele unde pedeapsa cu moartea este permisa-esti criminal. Dar poti sa omori si fara a fi intr-o functie care sa iti dea dreptul asta. Te-ai nascut cu asta. Ca sa supravietuiesti trebuie sa omori. Si ca orice lucru care face parte din tine, nu poti sa scapi de asta. Ca o doza de heroina...trebuie sa faci rau din cand in cand!

Nu ajunge sa deschizi ochii si sa vezi suferinta. Trebuie sa fie provocata de tine, sa stii ca tu esti cauza. Placere sadica pe care o avem toti...dar nu se activeaza mereu...in general apare dupa ce si tu ai suferit. Simti nevoia sa fii capabil...vrei sa verifici daca poti, daca SI tu poti. Normal ca poti. Oricine poate. In punctul asta apar musculite in jurul tau, care iti spun despre iertare...despre nepasare...indiferenta...cunoscutul ,,treci peste”. In general persoanele care iti spun asta au trecut prin asa ceva, si dupa ce s-au ars o data incearca sa te impiedice, fara sa realizeze ca este un pas esential.

Sufletul tau se va linisti doar atunci cand va vedea ca poate. Spuine-i unei pasari sa nu zboare...se va intreba de ce mai are aripi! Este exact acelasi lucru. Normal ca acum nu mai omoram persoane...doar ne-am pune viata in pericol! Pe vremuri se chemau la duel...pentru o insulta...mda. Am evoluat. Ne multumim cu rautati periodice ca sa ne descarcam. E evident ca realizam la un nivel ca ,,omoram” persoana care are de suportat asta. Incet...putin...totusi nu sigur...pentru ca treptat se angajeaza intr-o lupta tacita...care va duce la depresia sau nebunia unuia cel mai probabil.

In cazul meu, majoritatea lucrurilor le-am facut pt ca am putut. Daca pot, de ce sa nu le fac? Exista ceva care sa ma opreasca? Fac in asa fel incat sa nu mai existe. Multi actioneaza in cautarea confortului, sigurantei si placerii. Nu neg ca nu as fi facut si asa, insa mi se pare greu sa gasesc ceva care sa imi placa cu adevarat incat sa fac asa...nu prea am pasiuni altfel spus...una ar fi scrisul. Din fericire, nu m-am lasat de el. De ce nu? Din cauza ca imi face si placere!

Totusi, sunt lucruri pe care nu ar trebui sa le faci daca nu te asiguri extraordinar de bine ca nu iti fac vreun rau, sau ca te depasesc in vreun fel. Cel mai bun exemplu pentru asta sunt copiii! Sa te nasti nu este o alegere, dar sa dai nastere da. Si nu este doar un act care sa treaca ca o tura de shopping. NU. E ceva ce te indatoreaza pe viata:material, sentimental, etc. Nimeni nu neaga ca nu ti-ar aduce si dezavantaje. Insa trebuie sa te gandesti ca nu e vorba doar despre tine. Mai e cineva. Pe care tu il creezi. Iar cel mai mare angajament pe care ti-l iei este de dragoste continua. Trebuie ca tot restul vietii tale sa-l iubesti si sustii neconditionat. Nu este o alegere pe care o poti face mai tarziu. Alegerea a fost luata cu mult inainte. Extrem de important este ca un copil nu poate fi schimbat cu un altul! Slabe sanse sa poti schimba ceva la el...dapoi sa il schimbi cu totul! Pur si simplu nu merge! Daca nu esti absolut sigur ca ii poti asigura un mediu care sa nu il marcheze si tot ceea ce mai are nevoie, atunci nu deveni parinte. Stim cu totii ca populatia scade, a tuturor tarilor dezvoltate cat si acelor in curs de dezvoltare, dar mai bine inculti, needucati si fericiti decat destepti, frustrati si complexati.

Cati oameni fericiti vedeti pe strada? De fapt..cati oameni cu facultate(capacitatea de asimilare a informatiei ii face destepti, chit ca nu sunt doar ei si exista multe exceptii)se plimba pe strada ca sa ii putem vedea? Totusi in we mai ies din scorburile lor si isi arata fata. Cati sunt fericiti? Daca ne uitam la cei din jur devenim depresivi. Nu mai spun de toti cersetorii si ologii care sunt pretutindeni. Ei nu mai au dreptul la fericire. Desi nu li l-a furat nimeni, l-au pierdut sau li s-a luat cumva...?

Nici ca ar mai avea vreo importanta. Se face dimineata. E vara. Dar frig. Exact ca o greseala...nepotrivita prin definitie:)). Dar speranta moare ultima...greselile se pot indrepta(nu sterge)...asa cum o va face si vremea. Desigur,nu toate greselile. Sunt unele prea mari pt a putea fi trecute cu vederea. Unele greseli sunt atat de mari incat pot fi considerate defectiuni...pot fi considerate ca o schimbare climatica...nu ai cum sa mai dai timpul inapoi in cazul asta. Trebuie pur si simplu sa te acomodezi. Sau sa visezi la fosta clima...:))

In cazul in care va intrebati ce e asta, de fapt tot blogul in general, ar trebui sa stiti ca nu este nimic mai mult decat o adunatura de cuvinte pompoase ce alcatuiesc texte fara subiect sau idei, fade. Desigur, asta nu am zis-o eu, dar este un foarte bun exemplu al dozei zilnice despre care vorbeam.

A nu se uita un lucru esential. Aparitia dezamagirilor survine doar in urma asteptarilor! O vara cat mai frumoasa in continuare!:-h

12 comentarii:

Hubba Bubba spunea...

da....ultima fraza pe care ai folosita prin coincidenta am spus o mai multor persoane si inclusiv mie. Da daca nu ai asteptari nu ramai dezamagit. ptr ca te astepti la orice si cand ma refer la orice de obicei de rau:))) e usor sa faci rau dar mai greu sa faci bine.Si da rautatea e ceva omenesc si survine de obicei din suferinta sau alte motive cum ar fi un pumn in orgoliu, demnitate sau invidie. Dar sa revenim la suferinta. Rautatea e oarecum ceva normal si da intr un final se ajunge la care pe care. Dar asta e un mnotiv pentru care oamenii nu invata din greseli.Oamenii stiu doar sa reactioneze pe baza instinctelor sau sentimentelor dar o pun in sectiunea de ratiune si logica. Dar pana la urma o greseala nu scuza pe alta. Dar na eterna scuze: suntem oameni....e omenesc... De exp o pers se razbuna sau omoara: gaseste scuze sau motive ca sa justifice intr un mod rational fapta: asta merita sau viata era mai buna fara cutarescu. Ca sa poata avea o constiinta curata fata de ei. Dar lasa acum hai sa ne omoram unul pe altul:))let the show begin:)))in fn poate vb eu prostii nevermind:)))

Hubba Bubba spunea...

pana si eu am folosit eterna scuza=)))

Romina spunea...

doar esti om!bai baloo=))

Hubba Bubba spunea...

firar sa fie=))))uitasem=))))ma credeam inca in jungla=)))

Anonim spunea...

......mai deparete, in postu tau aflu ca unora le place sa faca pe altii sa sufere(???) ..nu voi comenta nici aici prea mult , ca deja am comentat subiectu asta la postu cu pasiune vs ratiune .....oricum ,in ce ma priveste, nu accept sa fiu satisfacut de razbunare sau de incercarea de a face rau cuiva sau de "palcerea sadica" ...am inteles ce inseamana sa fii o persoana proactiva ..si nimic din ce se intampla in juru tau nu te poate constrange atat de tare si de intens incat sa iti scuze reactiile negative . Nimeni nu te poate obliga sa te superi....,sa te razbuni sau sa reactionezi urat cu privire la persoanele din juru tau . Tu ALEGI sa te superi....tu alegi sa urasti...tu alegi sa faci rau ...tu alegi sa fi deprimata....tu alegi sa te razbuni ..Tu alegi sa te lasi influentata de ce se intampla in juru tau ....dar tu poti alege sa nu te superi...tu alegi sa fii fericita ..tu alegi sa ierti..tu alegi sa nu te razbuni ...tu alegi sa iubesti ,chiar si pe cel ce te uraste. Si te intreb, care din alegerile de mai sus sunt mai greu de facut? De ce as incerca sa aleg sa vad ,daca pot sa fac un lucru pe care il face toata lumea, si care e usor de facut,(sa urasc..sa fac rau...sa am o placere sadica....sa ma razbun )cand pot sa incerc sa fac un lucru pe care il fac foarte putini oameni. Cat despre iertare se aplica o lege care e mai puternica ,chiar si decat legea gravitatiei(asata din urma mai merge "pacalita" cu alte legei ,si poti zbura cu avionu sau poti sa fugi de ea acolo unde nu se mai aplica..in cosmos ....dar in ce priveste legea despre care vb eu, nu poti fugii nicaieri de ea ...se aplica MEREU si fara SCAPARE) :"cat ierti ....atat ti se iarta "deci dk vrei sa ti se ierte toate greselile , treb sa ierti toate greselile .
Ce comparatie ???zburatul cu "linistirea" sufletului prin "satisfacerea sadica" ????? mi se pare o comparatie cat se poate de ...wow...in sensu negativ =)))))). NU. sufletu nu se va linistii niciodata satisfacandu l cu rautati periodice....se va "linisti"(obsv ghilimelele) pt o perioada pana va avea nevoie de alte rautati....si in final va deveniiiii dependent de rautati , lucru care aduce neliniste totala....cat de linistit e un drogat? Sau un dependent de alcool? Sau un dependent de rautati? EXTREM de NELINISTIT(eu si comentariile mele interminabile pot fi comparate cu serialu ala "tanar si nelinistit" care exista , de cand stiu ca exista tv color, se tot da la tv si actorii au imbatranit deja ......dar tot tieri se cerd =)))))))))))))))))) am auzit ca are peste 2000 de episoade...cand voi ajunge si eu la 2000 de comenturi.... ???? =)))))))))) )

Anonim spunea...

Deci mi se pare cel putin simpatica expresia :"Daca pot, de ce sa nu le fac? " ...probabil ca asa se intrebau si marii dicatatori .....si din cauza raspunsului gresit la aceasta intrebare apar o grmaaaada de nedreptati si ..muuuuuulta suferinta ..totusi nu faci nimic pt ca poti ,ci pt ca ti se ingaduie pana la un punct ,cand vei da socoteala . Deci inca o dat : "poti sa iubesti sau poti sa urasti....nu ai timp sa le faci pe ambele in acelasi timp " ..poti sa faci rau sau poti sa faci bine...nu poti sa le afci pe ambele in acelasi timp ...si daca exista ceva care te impiedica sa faci una din ele ai nevoie de timp si energie sa investesti in a face "in asa fel incat sa nu mai existe" acel ceva ..deci asta iti da si mai putin timp sa aplici cealalta optiune(rau sau bine)
o da ...din fericire nu te ai lasat de scris..din fericire si pt mine...unde mai scriam eu atatea comenturi???=))))))))))))))) ....deci sunt cel putin 2 pers care se bucura ca nu te ai lasat de scris =)))))

Cat despre copii si felu cum se nasc...si asigurariele cu privire la mediul marcant..daca facem regula din ce spui tu, ar inseamna ca omenirea ar fi treb sa inceteze..ma gandesc la toti copii nascuti in timpul razboiului sau dupa razboi, cand mediu si conditiile erau extrem de marcante ...si unde pe planeta asta , nu a existat razboi???? asta inseamna ca daca oamenii ar fi gandit, in istorie,cum gandesc majoritatea celor care traiesc in tarile dezv acum ...nu ar mai fi avut copii deloc. In opinia mea ramane un simplu angajament de iubire ,pt ca ,dupa parerea mea, atunci cand iubesti pe cineva ,iubirea se manifeste in mod palpabil ,prin faptul ca protejezi si ii porti de grija tuturor necesitatilor (sociale,economice,materiale ,financiare..etc) atat cat iti sta in putere ...dar daca nu il iubesti treb sa iti eiei angajamente cu privire la muuuulte lucruri . Deci, de tot ce are nevoie un copil este IUBIRE sincera ..oricum interesant ,...ca ,cica ... fetele vorbesc despre copii si nastere ,cand se gandesc la casatorie :P :))..... sa ma inviti la nunta =))))))))))))))))))))))))))))))
Sa mergem mai deaprte ..."cati oameni cu facultate(capacitatea de asimilare a informatiei ii face destepti, chit ca nu sunt doar ei si exista multe exceptii)se plimba pe strada ca sa ii putem vedea? "----- da unii se plimba in locuri mai putin aglomerate , pe strazi si nu e nimeni sa ii vada ....sau se plimba prin ploaie ...si sunt prea putini sa ii vada(ai vazut cat a plouat zilele astea...a fost perfect pt plimbare) :)))))))))) si oamenii astia au si facultate .....si lasa ,ca sunt destui cu facultate pe la tv si radio care sigur nu sunt f inteligentiiiii si pe aia ii vede, si ii aude toata lumea, ....fericirea????? la ce te referi ???? si cu ce masori tu fericirea?? oooofff asta e un subiect pe care l as comenta ore(dar poate asta , adik faptu ca as comenta oreeee, m ar face nefericit....in opinia ta =))))))))))))))))...pt ca stau in casa si cuget prea mult...da ,poate stau afara sub cerul liber....si atunci am inspiratie sa pot cugeta la lucruri care ma fac cu adevrat fericit :P..) .

Anonim spunea...

.......speranta moare ultima -----am spus ...si voi repeta ...speranta nu moare niciodata ..niciodata nicioadata ....daca se poate spune ca speranata cuiva a murit, atunci acel cineva nu a avut niciodata speranta ...sau sa zicem ca a avut o imitatie, sau un inceput de speranta ,care s a pierdut...dar nu accept faptu ca cineva a avut speranta si speranta a murit (ca si cum s a imbolnavit.. sau.. ceva ..sau cumva speranta moare pe cale naturala ...=)))) .NU . speranta se naste si umple sufletul, si "sufletu" plin de speranta ajunge la un moment in care va parasi corpu ...dar plin de speranta )

..... dimineata???????? despre ce dimineata vorbesti???=)))cand ai postat era cel tarziu 3 fara 15 min(sa ma laud ca am citit primu postu tau?? :)))) stiu aproape sigur ca dupa ce la ai publicat am fost primu dar...:P) ...dimineata e acum la mine :)))))e 4 si 11 cand scriu asta ..si inca nu am terminat ..deci cand va fi postat comentu probabil ca va fi 7 sau 8 ..ca mai am de scris =))))))))))))))))))
e vara si e bine ...nicodata ,niciodata ..niciodata nu am prins o vreme atat de frumoasa in iulie =))))) cica luana lu cuptor....cuptor inghetat poate ....eee, fiecare priveste vremea de afara cum doreste ....mie imi place... e frig....am geamu deschis si imi ingheata degetele de la picioare :)))) ....cat de bine !!!!...
adunatura de....:))))) de.....=)))) ok aduntaura de cuvinte sper totusi ca in general.... asa ..comentariile mele au avut subiect :))))))))))))))si nu se aplica gluma de la inceput
wow........... ce urmeaza :))))) : " Aparitia dezamagirilor survine doar in urma asteptarilor "
aici e nevoie de comentarii.... adik ce rezulta din ce spui tu ??? ca nu e bine sa avem asteptari ??Sau cumva asteptarile sunt un lucru care provoca dezamagirea..am tot intalnit ideea asta si nu sunt de acord cu parera alora care spun sa nu ai asteptari... dar, ca sa tratam problema mai pe larg voi folosi un exemplu ce urmeaza ...fiiiii atenta ca atunci cand m am gandit la el am ras cu lacrimi :)))))) :
-----atunci cand am inceput sa sper ca mai am si eu sanse la insuratoare (vezi ca e vb de speranta daia care moare) , i am spus unei fete ca o iubesc ,treb sa adaug ca era cu cateva ore inainte de ziua mea(deci incercam sa imi fac singur un cadou =)))))))))))))))))))))) ) ea mi a replica :" eu nu" =)))))))))))))))))))))))))))) ..deci a avut o reactie neasteptata pt mine,pt ca aveam alta asteptare. Mai mult , povestea continua, cand i am spus sa fie mai discreta ca imi frange inima mi a spus ca sunt deplasat =))))))))...ca urmare ,acum am renuntat la data nuntii ..,la anu nuntii si la toate planurile pe care mintea mea le facuse ..satu singur..ataat de singur..foarte singur ,am renuntat sa mai cred ca ma voi insura vreodata..si de acu inainte nu voi mai spune cuiva,adik unei fete ca o iubesc..pt ca nu se merita :P-------
acum ,sa presupunem ca exemplu era serios si ca eu chiar eram dezamagit de spusele ei ,sa analizam cazu :

Anonim spunea...

-in primul rand as fi avut o asteptare nepotrivita ,adik sa astept ca ea sa raspunda afirmativ la spusele mele ,pt ca in final e alegerea ei ce anume face..daca ma iubeste sau nu ,dar asteptarea mea nepotrivita ar fi dus la o dezamagire
-dezamagirea mea ar fi fost mare ,deoarece asteptarea mea nepotrivita , a dus la o dezamagire pe masura asteptari (cu cat era mai nepotrivita asteptarea, cu atat era mai mare dezamagirea)
-in urma dezamagirii speranta din mintea mea nu ar mai fi avut loc...mintea mea era plina de dezamagire ,creeata de mine inca inaintea sperantei,pt ca asteptarea si speranat erau nepotrivite
-deoarece sperata nu exista ..nu aveam loc nici pt credinta
-daca nu mai exista credinta ..imaginatia mea nu putea vedea alta cale si alta posibilitate
-ca urmare renuntam al tot ce asteptarea mea nepotrivita a creeat in speranta falasa, si in credinta nestatornica ;credinta care la randul ei a adus vise nepotrivite
-in final tot ce a fost cladit pe o asteptare nepotrivita s a prabusit
-ca urmare am ales sa nu mai am asteptari...sa nu mai am sperante...sa nu mai am credinta...sa nu mai vad lucruri care ar putea exista prin mine...am ales sa nu mai traiesc ca o persoaan fericita ,cu vise si cu asteptari placute de la viata ...am ales sa traiesc dezamagit..deprimat..si fara sa mai cred
Acum sa ne imaginam : daca agricultoru nu ar avea steptarea ca samanta sa incolteasca si sa dea rod.....atunci nu ar mai semana nimic..daca nu ar mai semana nimic atunci sigur recolta (spre ex: de floarea-soarelui) nu ar mai exista ..ca urmare nu ar avea ce sa vanda si ca urmare(daca toata lumea ar face asa ) nu am mai avea recolte pt hrana de zi cu zi....dei am trai o viata mai grea ...deci cine nu are asteptari ..nu are speranta...cine nu are speranta ,nu are credinta...cine nu are credinta..nu poate trai ....

Anonim spunea...

Am comentat destul despre cum se manifesta dezamagirea si ce urmari are, acum cred ca treb sa vedem si niste solutii ..nu? In primu rand treb sa spun ca exista o singura persoan care nu te va dezamagii niciodata , dar asta e un subiect destul de lung si sper sa am ocazia sa il tratez altadata. Observam ca treb sa existe asteptari,pt ca avem nevoie de ele; dar daca asteptarile noastre sunt nepotrivite ele duc la dezamagiri . Cum afcem ca asteptarile noastre sa nu fie nepotrivite? Un exemplu bun e lista pe care o fac copii in scrisoarea de craciun( catre mos craciun...si subiectu asta cu mosu e de discutat :))) ) ,adik ..,cu alte cuvinte copii isi verbalizeaza asteptarile ..le spun, ca sa stie parintii ce asteptari sa intampine..daca asteptarile copiilor sunt nepotrivite parintii pot corecta scrisoarea si pot sa le explice copiilor ce e gresit in scrisoare . Tot asa si cu oamenii mari , ai asteptari de la cineva ,poti sa discuti asteptarile alea cu acea persoana in asa fel incat sa vezi cat de potrivite sau nepotrivite sunt asteptarile acelei persoane(mai laes daca e vb de un "el" tu fiind fata ..:))) ) cat despre asteptarile care ar treb sa fie surpriza(siua ta ..aniversari..cadouri ..etc),daca s ar indeplini asa cum te asteptai ..nu ar mai fi nici un farmec ,pt ca nu ar mai fi surprize...deci ar fi mai interesant daca nu s ar intampla asa cum te astepti ,ca sa fie surpriza ,nu?? :)))))

Anonim spunea...

RomZaaaaaaa !? What`s up ??
doar 1 bucata postare pe anotimp ?

Ps: sunt tipul de pe bascalie ;)

Romina spunea...

Mortii nu mai scriu...tipule de pe bascalie:)sau altfel spus...cand iti dai seama ca nu ai talent te lasi si iti ocupi timpul altfel...:))

Anonim spunea...

deci ,fata!!!!!!!!!!!! tu chiar ai tupeu ...da dala mare de tot cum iti permiti tu sa spui ca sunt cel mai mare fan al unei persoane care nu are talent la scris ???????????? =)))))))))))))))))))))))))...in ultimele 3 sapt am incercat sa ma tin departe de net (din mai multe motive) ...dar de fiecare dat cand vedeam un pc ma tot gandeam ce mai face blogul mov....si mai ales autoarea blogului (?????) . mai ales ca de cand ai postat ultimu articol (adik asta :P ) am urmarit blogul cu sufletu la gura ca poate mai postezi ceva ...si nimic ..deci u chiar ai tupeu :))) sau incerci sa ma vezi suparat , pt ca am zis ca sunt cel putin 2 persoane care sunt fericite ca nu te ai lasat de scris(incluzand persoana mea intre alea 2) ....sau ..as mai presupune eu ceva (da nu am voie ) :)))) . Deci inca o dat : BLOGUL TAU este SINGURU blog citit de mine ,de la cap la coada ----si crede ma ca nu e scurt =)))))))))))))) . pot sa spun ca imi place la nebunie stilu tau de a scrie. nu imi plac toate ideile tale ,dar imi place cum le spui :))))))))))))))))) si de multe ori, blogul tau a reprezentat o sursa de inspiratie . asa ca da i bataie si mai scrie ca vreau sa citesc :))))))))). MULTUMESC ANTICIPAT :))